طرز تهیه خورش پرتقال خوشمزه و اصیل

 
خورش پرتقال یکی از غذاهای معروف شمالی است که در دیگر مناطق ایران نیز به روش های متنوعی طبخ می‌شود. عطر و طعم پرتقال در این خورش کاملا مشهود بوده و آن را به یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی تبدیل کرده است.
ستاره | سرویس آشپزی – خورش پرتقال یکی از پرطرفدارترین غذا‌های ایرانی است که اصالت آن به شمال ایران برمی گردد. اگرچه نام این خورش در دیگر مناطق ایران کمتر شنیده شده، ولی در شهر‌های شمالی از شهرت بالایی برخوردار است. خورش پرتقال نوعی غذای مجلسی است که با طبخ آن می‌توانید غذای جدیدی را تجربه کرده و به برنامه غذایی خود تنوع ببخشید. این خورش به روش‌های مختلفی درست می‌شود، ولی مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن گوشت مرغ و پرتقال هستند که با چاشنی خاصی، طعم دار می‌شوند.

طرز تهیه خورش پرتقال

مواد لازم
پیاز بزرگ 1 عدد
پرتقال بزرگ 2 عدد
آب پرتقال 3 پیمانه
خلال پوست پرتقال 2 قاشق غذاخوری
سینه مرغ خلالی خرد شده 200 گرم
شکر 1 قاشق غذاخوری
آرد 1 قاشق غذاخوری
خلال پسته 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پرتقال‌ها را شسته و پوست بگیرید بطوریکه پوسته‌ی سفید رنگ داخل آن کاملا جدا شود. سپس با یک چاقوی تیز، آن را به قطعات هم اندازه برش بزنید.
  2. پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با یکی دو قاشق روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز نرم شده و کمی رنگ بگیرد.
  3. سینه مرغ را فیله کرده، به صورت خلال‌های باریک برش بزنید و سپس آن را به پیاز سرخ شده اضافه کنید.
  4. مرغ را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و طلایی شود.
  5. خلال پوست پرتقال را به مرغ سرخ شده اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به تفت دادن مرغ و خلال پوست پرتقال ادامه دهید.
  6. آب پرتقال را در ظرفی ریخته، شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در آن حل شود. سپس آرد را اضافه کرده و هم بزنید تا آرد در آب پرتقال کاملا حل شود.
  7. مقداری نمک و زردچوبه اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
  8. مخلوط آب پرتقال را به مخلوط مرغ و خلال پوست پرتقال اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مرغ کاملا پخته و نرم شود.
  9. تکه‌های پرتقال را همراه با زعفران آب کرده به خورش اضافه کرده و آن را هم بزنید.
  10. حرارت را ملایم کرده و صبر کنید تا خورش کاملا جا بیفتد و به غلظت مناسب برسد. ولی مراقب باشید پرتقال له نشود، زیرا له شدن پرتقال باعث خراب شدن ظاهر خورش می‌شود.
  11. پس از اینکه خورش جاافتاد، آن را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با خلال پسته و ورقه‌های پرتقال تزیین کنید.
  12. خورش پرتقال را با پلو یا کته به عنوان وعده نهار یا شام نوش جان کنید.

طرز تهیه خورش پرتقال
طرز تهیه خلال پوست پرتقال

  • برای تهیه خلال پوست پرتقال ابتدا قسمت سفید رنگ پوست پرتقال را کاملا جدا کنیید و دور بریزید.
  • پوست پرتقال را به صورت خلال‌های باریکی برش بزنید.
  • در قابلمه‌ای مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
  • صبر کنید تا آب به جوش آید، سپس خلال پوست پرتقال را در آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه در آب بجوشد.
  • سپس خلال پوست پرتقال را در آبکش صاف کنید و با آب سرد آبکشی کنید.
  • مراحل جوشاندن و آبکشی خلال پوست پرتقال را دو بار دیگر تکرار کنید تا تلخی آن کاملا گرفته شود.
  • سپس آن را در آبکش بریزید، اجازه دهید آب آن خارج شده و خشک شود.
پرتقال یکی از معروف‌ترین مرکبات زمستانی است که منبع ویتامین c بوده و برای درمان سرماخوردگی و بسیاری از بیماری‌های دیگر موثر است. خواص پرتقال به قدری زیاد است که تحت عنوان مهارکننده بیماری سرطان شناخته می‌شود و مصرف روزانه آن به صورت ناشتا می‌تواند اثرات مفیدی در تامین سلامت بدن داشته باشد. علی‌رغم بسیاری از میوه‌ها که با حرارت دیدن خواص خود را از دست می‌دهند، پرتقال را به صورت پخته نیز مصرف می‌کنند و متخصصان تغذیه معتقدند که مصرف پرتقال پخته در کاهش وزن و لاغری تاثیر به سزایی دارد. برای این منظور:
  • یک عدد پرتقال را همراه با سه عدد لیمو ترش پوست گرفته و به قطعات کوچک برش بزنید.
  • سپس آن‌ها را در قابلمه‌ای ریخته و نیم لیتر آب به آن اضافه کنید.
  • قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.
  • ۳ قاشق عسل به مخلوط فوق اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
  • این شربت را صاف کرده و به صورت روزانه میل کنید.